ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Κιβώτιο 6 φιαλών

Κιβώτιο 12 φιαλών

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος

Βιολογικός Οίνος Λευκός Ξηρός

Ποικιλία: Sauvignon Gris 100%

Το Sauvignon Gris είναι μια παλαιά γαλλική ποικιλία σταφυλιών που αποτελεί κλώνο της πιο γνωστής ποικιλίας Sauvignon Blanc. Είναι γνωστή στη Νότιο-δυτική περιοχή της Γαλλίας ως Fie Gris - το οποίο μεταφράζεται ως «Αξιόπιστο γκρι» ή Surin de Poitou - «Επιστάτη του Poitou», έννοια που μπορεί να αντανακλά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα αξιόπιστο συστατικό στις αναμίξεις των λευκών κρασιών του Μπορντό. Στη Γαλλία, δεν καλύπτει παρά μόνο το 3% των λευκών ποικιλιών του Μπορντό, ωστόσο, βρίσκεται με χάρη ανάμεσα στα Grand Cru Classés. Συναντάται επίσης, στη Χιλή και στη Νέα Ζηλανδία.

Το Sauvignon Gris τείνει να ωριμάσει πολύ νωρίς και έχει ένα υψηλό επίπεδο σακχάρων. Τα σταφύλια, έχουν ένα όμορφο σκούρο ροζ χρώμα με γκρί αποχρώσεις και έχουν παχύ φλοιό.

Τοποθεσία: Στην Ελλάδα, καλλιεργείται για πρώτη φορά από το Κτήμα μας. Ο αμπελώνας βρίσκεται στις πλαγιές του κάμπου του Κλημεντίου, σε υψόμετρο 800 μέτρα με βορειοδυτικό προσανατολισμό. Το έδαφος είναι αμμοαργιλώδες με κάποιες κροκάλες, και επαρκές ανθρακικό ασβέστιο. Η καλλιέργεια είναι βιολογική.

Οινοποίηση: Κλασσική λευκή οινοποίηση, με ολιγόωρη εκχύλιση σε χαμηλές θερμοκρασιές και στατική απολάσπωση. Η ζύμωση του γλεύκους γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Ακολουθεί η εμφιάλωση στο κτήμα. 

Ανοιχτό λεμονί με πράσινες ανταύγειες. Πλούσιο αρωματικό προφίλ από λευκά άνθη πορτοκαλιάς και άγουρα εσπεριδοειδή. Στο στόμα λάιμ εξωτικά φρέσκα φρούτα, ευχάριστη δροσιστική οξύτητα και επίγευση μεγάλης διάρκειας.

Πίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία (6-7 ºC).